Hæ? Olav Tryggvason?

Musikalen Romi og Julie er full av kjærlighet til Trondheims historie, som formidles på så skjevt vis at det er rom for hele fire stk Olav Tryggvason.

Foto: Kristian Wanvik

— Bykjærligheten er til stede gjennom hele stykket. Historien forteller vi mer etter fattig evne, ler manusforfatter Bjørn Tore Grøtte.

Han skrev teksten til Trondheimshyllesten «Hei, kjære Trondheim», som Musikalfabrikken har laga sammen med den klassiske Trondheimspopsnekkeren Petter Wavold. Sangen ble ett av startpunktene for det som har blitt til den unike forestillingen Romi og Julie.

— Låta er full av referanser til glimrende artister som har laga fine historier og sanger om byen vår, forteller Grøtte.

Historien blir her fortalt av en undrende unge, som har et kritisk blikk på det hele. Som om fiffen på Singsaker drev og tok trikk? Det høres selvsagt for godt til å være sant ut.

I Romi og Julie bringes dette perspektivet videre på mange måter, blant annet gjennom Lillebror, Julies bror, som er en blid og nysgjerrig type. Trondheimstablåer vil formidles på snurrig vis av flere hundre store og små barn. Alle Musikalfabrikkens elever vil presentere ulike deler av en mer eller mindre sann historie om Trondheim.

Selveste Olav Tryggvason vil guide oss gjennom det hele. Krigerkongen er en sentral figur gjennom hele forestillingen og gestaltes av fire ulike barn.

— I for store klær, vil kanskje noen mene, men uansett med et gigantisk ansvar for historien, sier manusforfatteren med et lurt smil.

Du finner originalversjoner av flere av låtene i Romi og Julie på denne spillelista på Spotify.

 
Previous
Previous

Dans, dans, dans!

Next
Next

Tidenes trønderske mixtape